Konkurs kulinarny klas SPP PDF 

„Zdrowy styl życia”- pod takim hasłem klasy II, IIIb i IIIe Szkoły Przysposabiającej do Pracy wraz z wychowawcami zorganizowały konkurs kulinarny. Zaproszonym gościem była pani wicedyrektor mgr Anna Ciuk.

Tematyka konkursowa obejmowała następujące zagadnienia: prawidłowe żywienie, odpowiedni ubiór i higienę osobistą, radość, zadowolenie i pozytywne nastawienie, wypoczynek czynny i bierny oraz aktywność ruchową. Poszczególne klasy przygotowywały się do konkursu omawiając treści w

czasie lekcji funkcjonowania, gospodarstwa domowego oraz tworząc prezentację na zajęciach rewalidacji komputerowej.

Konkurs rozpoczął się od przedstawienia i omówienia prezentacji multimedialnej, jako podsumowania zdobytej wiedzy. Potem nastąpiła część praktyczna, w trakcie której uczniowie  przygotowywali  potrawy zgodnie z wiedzą o prawidłowym żywieniu.

Do degustacji podano sałatkę wiosenną „Awanturka” z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, zupę jarzynową z mrożonki z makaronem oraz domowe lody waniliowe z sałatką owocową

Na koniec głos zabrała pani dyrektor, dziękując i podsumowując pracę poszczególnych klas, a także oceniając jej efekty.

Konkurs zorganizowały nauczycielki: mgr Marta Jaworska, mgr Małgorzata Kalemba, mgr Magdalena Pielech.

 

 

Nasi Przyjaciele


 

 

Federacja 13 ogniwo

 


 

EAE

 


 

PBSBank


Nasze konto

Podkarpacki Bank Spółdzielczy
Oddział w Sanoku
78 8642 1184 2018 0073 3605 0006

Schroniska młodzieżowe